O NAMA

O nama

Mi smo vodeća laboratorija u oblasti ispitivanja i kontrolisanja kvaliteta tekstila u Srbiji

Textilinspekt je nezavisna akreditovana organizacija čija je osnovna delatnost ispitivanje i kontrola tekstila, tekstilnih proizvoda, obuće i proizvoda od prirodne i veštačke kože i ocenjivanje usaglašenosti Lične zaštitne opreme (LZO). Na osnovu kvalitativne i kvantitativne kontrole i laboratorijskih ispitivanja vršimo izdavanje isprava o usaglašenosti u vidu Izvestaja o ispitivanju, Izveštaja o kontrolisanju i Sertifikata o pregledu tipa kojima se potvrđuje da proizvodi ispunjavaju uslove neophodne za stavljanje proizvoda u promet na teritoriji Republike Srbije.

Na osnovu izdatih isprava o usaglašenosti vršimo i izradu deklaracija. Ispitivanja, kontrolisanja i ocenjivanja usaglašenosti LZO vrše se prema jedinstvenim metodama ispitivanja kvaliteta i uzorkovanja utvrđenim odgovarajućim nacionalnim standardima i pravilnicima. Naše usluge namenjene su proizvođacima, uvoznicima, izvoznicima, zastupnicima, distributerima.

Pouzdanost naših uređaja, aparata, osoblja i rezultata dokazali smo kroz međulaboratorijska poređenja i PT šeme na međunarodnom nivou sa akreditovanim laboratorijama. Sva ispitivanja i kontrolisanja izvodimo po SRPS, ISO i EN standardima.

Cilj naseg poslovanja je zadovoljstvo svih naših klijenata brzinom i kvalitetom naših usluga. Kvalitet i objektivnost naših usluga poboljšavamo stalnom edukacijom kadrova koja se implementira u saradnji sa relevantnim institucijama, kako u Srbiji, tako i u Evropi.

Ko smo mi?

TEXTILINSPEKT je osnovan 2009. godine kao privredno društvo specijalizovano za ispitivanje i kontrolu tekstila, tekstilnih proizvoda, obuće i proizvoda od prirodne i veštačke kože. TEXTILINSPEKT je ovlašćeno telo za ocenjivanje usaglašenosti akreditovano od strane Akreditacionog tela Srbije prema standardu SRPS ISO/IEC 17025:2017 u oblasti laboratorijskih ispitivanja i prema standardu SRPS ISO/IEC 17020:2012 u oblasti kontrole kvaliteta tekstila, tekstilnih proizvoda, obuće i proizvoda od prirodne i veštačke kože. TEXTILINSPEKT je imenovano telo za ocenjivanje usaglašenosti od strane Ministarstva privrede prema Pravilniku o ličnoj zaštitnoj opremi „Sl. glasnik RS“, br. 23/2020.

Naša delatnost

Usluge ispitivanja i kontrolisanja su pouzdane, profesionalne i poverljive za klijenta, što garantujemo visokom tehničkom opremljenošću. Pouzdanost naših uređaja, aparata, osoblja i rezultata dokazali smo kroz međulaboratorijska poređenja na međunarodnom nivou sa akreditovanim laboratorijama. Sva ispitivanja i kontrolisanja izvodimo po SRPS, ISO i EN standardima. Usluge ispitivanja i kontrolisanja tekstila, tekstilnih proizvoda, obuće i proizvoda od prirodne i veštačke kože je u skladu sa nacionalnim i međunarodnim standardima i stavljene su na raspolaganje tekstilnoj industriji, uključujuci proizvođace, uvoznike, izvoznike, distributere, zastupnike, veleprodaje, maloprodaje i nadležne za javne nabavke.

Naš tim

Zapošljavamo stručno, visoko obrazovano, kvalitetno osoblje koje raspolaže relevantnim iskustvom, objektivnim i kvalitetnim radom.

100+

Akreditovanih metoda

1000+

Zadovoljnih klijenata

100k+

Realizovanih ispitivanja i kontrolisanja

15+

Godina iskustva

LABORATORIJA

TEXTILINSPEKT

Održivost

Posvećeni održavanju kvaliteta

Posvećeni stalnom unapređenju procesa ispitivanja i kontrolisanja

Pratimo najbolje laboratorijske prakse

Kroz stalno unapređenje procesa ispitivanja i nabavku nove opreme, pratimo svetske standarde u oblasti ispitivanja i kontrolisanja tekstila, tekstilnih poroizvoda i obuće.

Poverenje u kvalitet

Naši klijenti